Dit zijn dé trends voor je tuin in 2022

Met dit prachtige weer kunnen we eindelijk weer buiten zitten om van de zon te genieten. Waar kan je dit beter doen dan in je eigen tuin, terras of balkon? Voor wie zijn plekje een nieuwe look wil geven: dit zijn de trends van 2022!

Let’s go Scandinavic!

De Scandinavische look is een heel erg rustgevend en strak. De stijl is immers al heel erg gekend in ons interieur, maar ook buiten komt deze geweldige stijl goed tot zijn recht. Ondanks het feit dat het toch strak en eenvoudig is, geeft dit een warme en sfeervolle uitstraling. Strakke lijnen en lichte kleuren zijn dé kenmerken, met als positief punt dat ze je tuin er groter laten uitzien. Scandinaven maken gebruik van natuurlijke materialen, die voornamelijk met hout een goede combinatie zijn.

Het zijn moderne eyecatchers die functioneel zijn en dus een prominente plaats in de tuin mogen krijgen. Wat is er nu beter dan op een mooie lenteavond bij een knisperend vuurtje in deze meubels te genieten? 

De Scandinavische look straalt rust en eenvoud uit.

Bohemian look: breng de Ibiza vibe naar je eigen tuin!

Deze stijl is volledig verschillend van de Scandinavische, maar daarom niet minder subliem. Voor wie een relaxt gevoel in zijn tuin wil creëren, is dit the way to go. De kleuren die de stijl kenmerken zijn voornamelijk basiskleuren zoals wit, lichtgrijs en taupe, gecombineerd met echte zomerse kleuren als turquoise, blauw, paars en groen. Je ziet het al, een Bohemian look is een mix van kleuren, patronen en stijlen. Bamboe hoort natuurlijk ook bij deze stijl, maar uiteindelijk kan iedereen er wel wat zijn eigen touch geven om een mooi geheel te vormen. Om het helemaal af te maken kan je kiezen om een ligbed of een comfortabele poef met bijhorende kleurrijke kussens in je tuin te zetten.

Bij deze stijl zit het hem in de kleine accessoires: toffe prints, een buitenkleed en wat riet kan de look nog dat beetje extra cachet geven.

Een mix van kleuren en patronen is typisch voor deze stijl.

Een groene oase van rust

Groen is de kleur van het jaar, alle schakeringen inbegrepen. Het is zeer aangenaam om volop in het groen te zitten. Daarnaast is het trendy en heb je veel mogelijkheden om te combineren met andere kleuren. Denk maar aan de combinatie van olijfgroen met zwart, grijs of wit. Het geeft je tuin zowel een levendig als een fris gevoel.

Plaats veel planten rondom je tuinmeubilair om dit concept volledig tot zijn recht te laten komen. Met de juiste lichtjes kan je subtiel accenten leggen die ‘s avonds een nog mooiere sfeer geven aan jouw groene oase.

Neem de trends mee en maak van jouw tuin, terras of balkon de trendy hotspot om vrienden en familie uit te nodigen voor een aperitief of gezellige barbecue. Of je nu kiest voor de rustgevende Scandinavische look, de kleurrijke Bohemian vibe of een groene oase, je zal sowieso genieten. Zolang de zon maar van de partij is!