Scoren met esport? Weet wat je eet!

Ben je verslingerd aan gamen? Dan drink je vast al eens een energiedrankje om gefocust te blijven. Niks mis mee, maar als je next-level wil kan je beter switchen naar een gezond en gevarieerd dieet. In de wereld van eSport draait het om flink wat geld. Het is topsport. En zoals alle topatleten moeten ook eSporters letten op wat ze eten. Nootje?

Eat this, gamer!

In België is eSport in volle groei. Wereldwijd is het al een tijdje booming business. League of Legends, Call of Duty, FIFA... Op internationale gametoernooien gaat het hard. Logisch dat wie wil scoren (en cashen) topfit aan de start moet verschijnen.

Om hun reactiesnelheid, concentratievermogen en energiepeil hoog te houden, passen eSporters hun voedingsgewoones dan ook aan. Professionele teams schakelen zelf diëtisten in. Op het menu staan vooral verse groeten en fruit, noten en blauwe bessen, water om gehydrateerd te blijven en... voedingssupplementen met een afgemeten mix van voedzame ingrediënten (bv. Qallo - made in Belgium!). Cafeïne- en suikerrijke energy drinks zal je op topniveau zelden zien. Die geven je lichaam enkel een korte energie boost. En je zal maar een sugar dip krijgen als je net alleen voor doel staat, klaar om de beslissende goal te maken in de finale van de FIFA eWorld Cup...

Conclusie: als je jezelf wil klaarstomen als eSporter dan zijn gezond eten, veel (water) drinken, een uitgebalanceerd voedingssupplementje tussendoor en voldoende rusten een no-brainer. Wist je trouwens dat de gemiddelde eSporter er een gezondere levensstijl op nahoudt dan de gemiddelde persoon? Goed bezig, dus!