Hoe organiseer je het perfecte tuinfeest?

Beetje per beetje gaan de temperaturen in ons land weer omhoog. De dagen worden langer en de zon is steeds meer van de partij. Tijd om een tuinfeest te geven, toch? Maar hoe pak je het aan? Wat ga je doen en welk thema kies je? No worries, deze tips zorgen ervoor dat jij het perfect tuinfeest geeft!

1. Kies een thema

Ga voor een hip en trendy thema. Kies iets wat iedereen zal herinneren en ga voor dat extraatje. Of je nu gaat voor iets heel chic en glamoureus of voor een casual feest, verwerk je eigen herkenbare accenten in je gekozen stijl. Zo zien je gasten dat dit echt jouw stijl is en zit de sfeer meteen goed. Geen inspiratie? Dan hebben wij enkele suggesties:

  • Black & White

  • Oktoberfest

  • Ibiza party

  • Disco

  • Hawaii

  • ...

2. Gebruik sfeerverlichting

Het wordt soms sneller donker dan je zou willen, maar daarom hoeft het tuinfeest toch niet op te houden? Zorg voor voldoende sfeerverlichting in de tuin: verwerk lichtjes in bomen en struiken om een mooi en stijlvol effect te creëren. Fakkels, kaarsen of vuurkorven zijn hier creatieve oplossingen!

3. Keep your drinks cool

Bij zomerse temperaturen warmt ook de drank snel op. Je kan een kleine frigo tijdelijk buiten installeren, of een grote bak met ijsblokken en koud water vullen. Je dranken blijven op die manier lekker fris! Je mag natuurlijk niet vergeten om af en nieuwe ijsblokken toe te voegen.

4. What about food?

Bij een tuinfeest hoort naast een drankje ook een hapje. Een (klein) buffet of walking dinner zijn the way to go. Maak heerlijk verfrissende hapjes klaar op voorhand, zo kan je een hele avond zonder zorgen mee genieten samen met je gasten. Wie een iets chiquer feest verkiest, kan altijd een cateraar voorzien.

5.  Last but not least: muziek!

Muziek en entertainment zijn 2 zaken die heel erg belangrijk zijn voor de sfeer op je tuinfeest. Want een feest zonder goede muziek, is als een café zonder bier. Zorg ervoor dat je een muziekgenre kiest dat iedereen wel kan smaken. Wees zeker niet bang dat je tuinfeest of je gasten niet zal loskomen. Je kan zelf een leuke playlist samenstellen, ééntje zoeken online of een DJ boeken.

Besluit

Met deze 5 tips kan je met een gerust hart aan de voorbereidingen van jouw tuinfeest beginnen. Een goed tuinfeest hoeft uiteraard geen bakken geld te kosten, maar kies voor een passend thema en stem muziek, hapjes en drank daar op af! Vergeet natuurlijk ook de meest voor de hand liggende zaken niet: verstuur uitnodigingen met daarop zeker deze zaken:

  • Tijdstip

  • Adres

  • Thema

  • Contactgegevens

Nu is het enkel nog wachten op de eerste zwoele zomeravond om je tuinfeest te organiseren!