Vakantie in België: wat te doen tijdens je staycation.

Je wil ertussenuit, maar een reis met het vliegtuig zit er dit jaar niet in. Vliegen is duur en eerlijk gezegd heb je geen zin om uren onderweg te zijn naar je bestemming. You need a staycation of een vakantie in eigen land. Is dat niet saai? Helemaal niet! Je zult ervan verstelt staan hoeveel je kan doen in ons klein Belgenlandje.

Earnie speelde toerist en trok eropuit met zijn earniecoins. Benieuwd naar zijn favoriete staycation-activiteiten? Lees vlug verder.

Terug naar de middeleeuwen, welkom in Brugge

Wil je de Venetië vibe beleven, zonder ver te moeten reizen? Welkom in Brugge! Deze charmante en pittoreske stad biedt een unieke combinatie van geschiedenis, cultuur en natuur. Een lesje geschiedenis meepikken tijdens een boottochtje op de reitjes (lees: kanalen)? Check! Rondkuieren in kleine idyllische straatjes? Yes, please! En Earnie’s favoriet: een rustige wandeling langs de Brugse vesten, de groene stadsgordel.

Ja, Brugge loopt vol toeristen. Toch heeft de stad zoveel meer te bieden dan de bekende toeristische trekpleisters. Verken een stadspark, bezoek eens een museum, relax in een hip stadscafé. Brugge leeft!

Woon je in België of Nederland en ben je nog nooit in Brugge geweest? Spring in je paardenkar, uhm auto en teleporteer jezelf terug naar de middeleeuwen. Reis je liever met de trein? Super! Het station van Brugge is makkelijk bereikbaar en bevindt zich op nog geen vijf minuten van het centrum.

Nu, Brugge is niet de enige parel aan de Belgische kroon. Cultuursteden genoeg! Wat dacht je van een dagje Gent, Antwerpen, Luik, Namen of Bergen? #StaycationGoals!

Visit Brugge
Visit Gent
Visit Antwerpen
Visit Luik
Visit Namen
Visit Bergen 

Zie je jezelf al wakker worden in deze prachtige steden? Boek jouw verblijf via Earnieland bij Booking.com en geniet van korting.  

Het Hallerbos: een paradijs voor wandelaars

Van middeleeuwse ridders naar magische boselfjes in het “Blauwe Woud”. Het Hallerbos in Halle mag niet ontbreken in Earnie’s lijstje. Natuurliefhebber of niet, zoiets heb je nog nooit gezien. Elk voorjaar bedekt een leger paarsblauwe boshyacinten het hele woud met een betoverend bloementapijt. Dit zorgt voor een sprookjesachtig tafereel, perfect voor het maken van prachtige (natuur)foto’s. Vergeet dus zeker niet je camera tijdens je bezoek aan het Hallerbos.

Kom je met de wagen dan kan je parkeren op één van de parkings bij het bos. Maar ook met de trein is het Hallerbos goed bereikbaar. Tijdens de weekenden van de bloeiperiode, zijn er pendelbussen van en naar Halle centrum. Op de website van het Hallerbos vind je meer informatie én een uitgebreide wandelkaart met wandelroutes voor elk niveau. Handig!

Is het Hallerbos toch een eindje reizen? Maak er dan een daguitstap van en bezoek Halle. Ook in de stad langs de Zenne, op de drempel van Brussel, valt heel wat te beleven 

Visit Halle

TIP: Fervent wandelaar? Maak van je staycation een wandelvakantie. Trek eropuit in Limburg, ga stappen in de Ardennen of spoel alle drukte van je af aan zee. België heeft voor elke wandelaar wat wils.
Shop jouw wandeloutfit nu via Earnieland en geniet van korting bij meer dan de vele webshops.

Geef mij maar adrenaline! Woohoo!

“Ok Earnie, een bos of stad bezoeken, is superleuk. Maar ik wil ook wat actie tijdens mijn staycation.” Say no more! België heeft meerdere toppretparken voor wie houdt van een goeie portie adrenaline. Woeeeeesh!

Ideaal voor een dagje (ont)spanning: Welkom in Bellewaerde Park! Dit uniek attractie- en pretpark ligt in Ieper en is perfect voor gezinnen. De kinderen maken een wilde rit op de Huracan en jij geniet van het prachtige natuurpark met wilde dieren. Honger? Er zijn heel wat food & drink hutjes om even bij te komen van al dat plezier.

Echte daredevil? Dan is Bellewaerde misschien wat braaf voor jou. Laat het kind in jezelf nog eens volledig los op de bloedstollende achtbanen van Walibi. Of beleef een nostalgische trip in de kevertjes. Walibi is niet voor niets één van de grootste pretparken van België, en staat dan ook terecht op Earnie’s staycation-lijstje. 

Plopper de plopper de plop - ook voor de allerkleinsten haalt Earnie een pretpark uit zijn notendop. Ga op bezoek bij Samson & Gert, Plop, Maya de Bij, Bumba, Piet Piraat en hun vrienden in Plopsa Coo. “Waarom niet Plopsaland De Panne of Indoor Hasselt?” Wel, Plopsa Coo ligt in de Belgische Ardennen, specifieker aan de voet van de beroemde Watervallen van Coo. Pak jullie koffers en maak er een prettige tweedaagse van!

Klaar om de longen uit je lijf te schreeuwen? Scoor je ticket voor Bellewaerde Park, Walibi of Plopsa Coo mét korting via Earnieland.

Toch eens over de grens reizen? Ook Disneyland Parijs is partner van Earnieland.

Oost west, thuis best

Nergens beter dan thuis, niet? Daarom deze reminder om mee af te sluiten: er is niks mis met thuisblijven. Zeker tijdens je welverdiend verlof. Mensen lopen constant de deur uit, terwijl je ook in je eigen huis een heerlijk vakantiegevoel kan beleven.

Misschien zijn er klusjes die al maanden op zich laten wachten? Hoeveel voldoening zou het geven om die af te werken? Of je hebt een supergezellige tuin, maar maakt er véél te weinig gebruik van. Een vakantie in eigen land is jouw moment om te genieten van thuis

Ga je voor een thuisblijfvakantie? Goeie keuze! Maak het extra relaxing met bijvoorbeeld een toffe lounge op je terras. Of bak eens een taart. Zolang het maar ontspannend is

Guess what, wie bespaart op reiskosten kan zijn huis en tuin een makeover geven. Zo kom je ook na je vakantie graag thuis. Du-us, check snel een van de vele huis-tuin-en-keukenshops via Earnieland … mét korting!